zondag 14 februari 2010

verrassende buurman

Vriendin A. heeft een nieuwe bovenbuurman.
Wanneer je nieuwe buren krijgt is het altijd even afwachten wat voor vlees je in de kuip hebt. Je kunt makkelijk voor onaangename verrassingen komen te staan. Zo kunnen buren elke dag boerenkool koken. Of springen in de huiskamer. Of bij voorkeur 's nachts stofzuigen.
Deze buurman leek een leuk exemplaar.
Geen rare geurtjes, fitness-sessies of deathmetal overlast. Een prima buurman. Zo eentje waar je wel een kopje suiker wil gaan lenen.
Maar toen werd het kerst. Na een gezellige avond kwam vriendin A. op eerste kerstdag tegen middernacht thuis. Ze was nog maar net binnen toen ze geklop op haar deur hoorde. Zou het de kerstman zijn? Met cadeautjes en lekkere spijzen? Na enige twijfel vroeg ze op haar hoede wie het was. Onduidelijk gemompel volgde. Voorzichtig maakte ze de deur open en daar stond hij. De buurman. Gekleed in slechts een witte slip. Hij spreidde zijn armen en riep "Búúrvrouw! Búúrvrouw!, gaat u mee naar boven?" Verschrikt deed A. een stap naar achteren. "Nou, vanavond maar niet", wist ze nog uit te brengen, voor ze snel de deur dichtdeed.
Sindsdien verlangt ze alleen nog maar naar buurmannen die stinken, springen en volledig gekleed kopjes suiker komen lenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten