dinsdag 23 februari 2010

bob

Vrienden J. en D. zijn vorige week naar de huishoudbeurs geweest. En daar is op zich helemaal niks mis mee. Als je een vrouw van boven de veertig bent wier hart sneller gaat kloppen bij het dromen over huishoudelijke snufjes. Verder heb je een abonnement op de Libelle en mag men je 's nachts voor een glas sherry wakker maken.
Wanneer je als man de huishoudbeurs bezoekt, heb je iets goed fout gedaan bij je vrouw. Een andere reden kun je als man niet hebben dit graaifestijn voor de middelbare vrouw te bezoeken.
J. en D. zijn jongemannen.
Wat deden zij op de huishoudbeurs?
Waren ze 's ochtends plotseling wakker geworden in het lichaam van een vrouw in de overgang? Dat zou een redelijke verklaring zijn. De waarheid was erger. Zij hadden een reden de huishoudbeurs te bezoeken. En die reden was niet van huishoudelijke, maar van muzikale aard.
J. en D. zijn vrienden met bijzondere muzikale voorkeuren. Eerder hadden we dezelfde muzikale voorkeuren. Zo hielden we van dezelfde semi-hippe alternatieve rockbandjes. Maar tegenwoordig hebben zij hun horizon verbreed.
Tegenwoordig zijn zij fan van Zanger Bob. Deze dertienjarige rakker heeft hun hart gestolen. Luttele momenten nadat zij het zoetgevooisde stemgeluid van deze koning van het Nederlands lied hoorden, waren ze om. Het gehele oeuvre moest beluisterd. En herbeluisterd. En op de iPhone gezet, zodat ze nooit meer zonder de muziek van Bob hoefden.
Het ging van kwaad tot erger. Er werd een wiki geschreven over Bob. Petjes met 'Zanger Bob is vet cool'-opdruk werden besteld. Ook sjaaltjes met Zijn beeltenis mochten niet ontbreken. Wanhopig werd geprobeerd een concert van dit wonderkind te bezoeken.
Daar komt de huishoudbeurs om de hoek kijken. Zodra J. en D. er lucht van kregen dat Bob op dit onvolprezen evenement zou optreden, namen ze terstond een halve dag vrij. Ze kochten een kaartje en ze waren erbij. 'In the presence of greatness' zouden ze enthousiast vertellen. Na het concert mochten ze met de Hoogheid, die zelf ook een beetje overdonderd was door al het enthousiasme, op de foto. Een hoogtepunt in hun levens.
Zo kwam het dat er donderdag, tussen duizenden vrouwen met een rolkoffer met schoonmaakmiddelen, ook twee frisse jongens liepen met Zanger Bobpetjes. Gelukzalig keken zij naar de gesigneerde foto die een mooi plekje boven het haardvuur zou krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten